Sensualitet / Become more sensual

19.02.2020

Om du är en kvinna - vem lärde dig att vara sensuell när du växte upp? Om du som jag är född efter feminismens intåg i västvärlden, så är svaret antagligen: Förmodligen ingen!

Du kanske inte ens tycker att frågan är relevant. Varför skulle du, som stark, oberoende kvinna behöva vara sensuell?

Svaret är att de behöver du inte. Men om du längtar efter romantik, närhet, djup kärlek och intimitet med din man, så underlättar det att kunna vara, och känna sig sensuell. Sensualitet är en del av att vara kvinna, en del i vad det är som skapar attraktion mellan man och kvinna. Sensualitet är ett kitt som läker relationen och får dig att känna dig åtråvärd. Och när du känner dig åtråvärd, så kommer din man att åtrå dig. Och när din man åtrår dig, så ökar sannolikheten att han vill göra dig glad - både generellt och sexuellt - om du bara låter honom göra det. Det blir en positiv spiral.
.
Men hur tusan gör man då, om man knappt ens vet vad ordet sensuell betyder?  Till att börja med så är sensuell är inte detsamma som sexig, vilket det ofta förknippas med. Sensualitet handlar om våra sinnen, att vara sinnlig, mjuk, och full av liv, om att njuta. Sexig kan en kvinna vara bara genom utseende och kläder, emedan sensualitet är en del av vår feminina energi. Tyvärr så skickar media hellre ut bilder av sexuell karaktär än av sensuell. Vi lär våra döttrar att bli starka kvinnor och media lär dem hur de ska se ut. Vi lär inte våra döttrar att sensualitet är viktigare än utseende. En kvinna behöver inte vara ”snygg” eller ”sexig” för att vara sensuell. Sensualitet går bortom utseende, och du kan vara sensuell och vacker just bara för att du är EN KVINNA! 

Så här kommer ett första verktyg för att bli mer sensuell, mer sinnlig och känna dig mer åtråvärd.

Börja med att fundera lite över dina sinnen: hur bra är du på att lyssna, se, känna, dofta? Kan du lyssna utan att fara iväg i tanken och vilja svara? Är du medveten om hur du doftar, hur din man doftar, eller blommorna på bordet? Hur väl känner du dina olika kroppsdelar? Hurdant är ditt kroppsspråk? Känner du dina olika kroppsdelar när du rör dig eller sker allt automatiskt?
Bara genom att börja registrera hur olika rörelser känns i kroppen kommer du bli mer sensuell, för när du börjar känna rörelserna så går allt långsammare och blir därmed mjukare. När du går, känn hur rörelsen börjar i varje steg, hur höfterna rör sig, hur foten landar mot marken. Kanske blir du varse att dina höfter är stela. Känn och lyssna, kanske smäller klackarna mot golvet när du går. Känn dina armar, dina axlar och din bål. Hur rör de sig? Är händerna öppna eller slutna, var har du dina axlar, är de uppdragna, framåtlutade eller bakåtsträckta? Är du mjuk eller stel? Sist men inte minst - var har du din blick, din käke och din haka? En sensuell hållning har huvudet lyft, men inte hakan upp. En sensuell hållning slappnar av i käken genom en antydan till ett leende i munvinkeln. En sensuell blick har mjuka ögon, ögon som tar in ett brett spektra istället för att fokusera på en punkt. En sensuell blick börjar med ett leende i ögonen.
 
Men sensualitet skapas allra bäst i kvinnans kvinnligaste del. Mer om det i kommande inlägg!