Sensualitet, del 2

01.08.2020

Det är någonting fantastiskt med sensuella kvinnor. Någonting som känns mystiskt och lockande...När jag tänker på en sensuell kvinna så tänker jag på mjukt, böljande hår, och lugna, mjuka, smidiga rörelser. En kvinna som ler med en glimt i ögat, och som är helt öppen, rå och sårbar. Som visar sitt hjärta. Som visar vem hon är, vad hon vill och vad hon tycker om. Som känner både glädje och sorg, och vet hur hon kommunicerar det.

 I mitt tidigare liv, när jag var fast i likhetsfeminismen där män och kvinnor var samma, så såg jag aldrig mig själv som speciellt sensuell. Inte heller brydde jag mig om att utveckla den sidan. Lite visste jag då om vad jag gick miste om och att jag faktiskt förnekade mig själv genom att stänga ute de sidorna.

Jag känner mig så tacksam att jag kom på bättre tankar och fick möjligheten att lära känna mig själv och min kvinnlighet. Min femininitet. Min sensualitet. Varje gång jag landar i den på riktigt, så njuter jag verkligen i fulla drag. Varje del av kroppen är då en unik, känslig ö, som andas tillsammans med alla andra öar i min kropp, som också andas och känner värmen och kärleken vibrera i alla kroppar, träd, blommor, vatten, djur - allt det som viskar att allt har bara ett ursprung.

Sensualitet handlar om att använda våra sinnen. Men det är mer än så. Det handlar om att landa i sig själv, att vara ”jordad”. Att känna kontakten med jorden under oss, även om vi står mitt på Manhattan i höga klackar. 

För att bli jordad så behöver du känna centrum av din kropp. Om din energi är och cirkulerar nånstans uppe mellan öronen, snurrar i tankar eller om den befinner sig som stress i dina axlar eller spänning i ditt bröst - då är det svårt att vara jordad. 

 Jag brukar tänka mig den här energin som en liten boll som studsar omkring. Är du uppe i huvudet så far den runt där, kanske till och med studsar den ut. Om du då tar den lilla bollen, och mentalt flyttar den ner till din mage, ner till din kvinnlighet så blir du direkt mer jordad. Känn hur den lilla bollen landar där. Mjukt och fint inbäddad. Känn sedan hur den bollen växer, den blir tyngre och större, men också mjukare och härligt varm. Den centrerar dig. Den får din tyngdpunkt lägre. den hjälper överkroppen att bli lätt och rak, den stadgar upp så du inte längre far runt i ryckiga rörelser.

Ifrån denna nya tyngdpunkt kan du börja utveckla din sensualitet. Faktum är att bara genom detta tillsynes yttepyttelilla skifte, blir du direkt en mer sensuell varelse. Prova själv idag och hör gärna av dig och berätta hur det kändes!