Mer om feminin energi

16.09.2020

På ett av seminarierna om feminint ledarskap så kom frågan: ”Jag vill kunna vara mer i min feminina energi. Var och hur börjar jag?”

I det här inlägget ska jag svara på den frågan genom att gå lite mer på djupet med hur feminin energi verkar. Jag kommer ge dig tre enkla knep att börja med för att träna på att vara mer i din feminina energi!

Men först två skäl till varför det är SÅ viktigt för en kvinna att ha access till sin feminina energi (det är viktigt för en man också men inte på grund av samma skäl):

1. Det är viktigt för din hälsa och generella välbefinnande.
2. Det är nyckeln till ett långvarigt, romantiskt förhållande med en maskulin man.

Många kvinnor har en djup och oroande obalans mellan sin maskulina och feminina energi. Det kan gå så långt att vi får hormonella obalanser, vilket till och med kan göra oss infertila i förtid. Så att verkligen ta sig tiden att sjunka in i sin mjuka, feminina sida och bara ”vara”, är lika viktigt som allt det där som du tycker att du borde få gjort. 

Men hur gör man då?? Ja det roliga är just det att det handlar inte om att göra! Att göra är maskulin energi. Att INTE göra däremot är feminin energi. Min erfarenhet är att om du är en kvinna med mycket maskulin energi, som hela tiden får saker gjort, du fixar och åstadkommer så mycket att du kan tävla med vilken man som helst...då fungerar det inte att komma med ytterligare en lista som säger: ”Gör det här, så blir du mer feminin”. Nej. Då hamnar nämnda kvinna bara ännu mer i sin maskulina energi, genom att tänka, och att tänka ”nu måste jag göra det här. Gör jag det rätt? FÅr jag nåt resultat”? Bara idén att vilja göra det för att få ett resultat gör det hela meningslöst! Som leder till knep nummer ett:

1. Sök din feminina energi för att det KÄNNS BRA I DIG.
  
Gör det inte för den effekt det kommer att ha på någon annan. Gör det inte för att du vill ha ett resultat. Gör det inte för att bli mer feminin. Utan gör det för hur det känns inom DIG. Det är därför det finns så många olika sätt att kontakta sin femininitet. För i slutänden så handlar det om att slappa av, släppa taget och bli närvarande i nuet. Hur just du blir det är upp till dig. Det finns en mängd olika tekniker för att komma dit - några tar 10 sekunder, andra 10 timmar. En del av oss är så uppe och snurrar konstant i våra huvuden så vi är inte ens medvetna om att vi har en kropp. Har du t ex varit så inne i en uppgift på jobbet så du glömt att äta lunch? För du inte märkte att du var hungrig? Eller plötsligt upptäckte du att du var så kissnödig när du reste dig att du nästan kissade på dig? DÅ har du varit i en massiv maskulin energiboost. Men även utan den, är det många som har svårt att veta vad de egentligen känner. Vi är dåliga på att fråga våra kroppar på en normal, daglig basis. Tack och lov så finns Yoga och meditation, som säkert är räddningen för många eftersom vi där kontaktar våra kroppar och det är också ett utmärkt sätt att tanka mer feminin energi.

2.  Lyssna istället för att prata.

Att lyssna är en feminin egenskap. Du är mottagare och öppen för att ta emot vad någon annan säger. Att lyssna med ett öppet hjärta är en väldigt fin gest och hjälper dig att förankra dig i feminin energi. Notera! Du behöver inte göra någonting. Istället så ber jag dig att INTE göra något, d v s prata. Många av oss har svårt att verkligen lyssna. VI vill gärna hoppa in och säga ”ja, det hände mig med!” eller ”det har jag också hört” eller också så bara tänker vi på vad vi ska svara eller säga härnäst. Men att verkligen lyssna på den som pratar och låta din värme stråla ut, utan att döma det som sägs, eller personen eller dig själv, bara vara och känna orden rinna framför dig som ett vattenfall, det är feminint lyssnande. Du tar emot. Känn hur det känns.

3. Se in i ögonen på din nästa (speciellt din man)

Du kanske undrar varför eller hur ögonkontakt kan ge dig mer feminin energi? Åtminstone undrade jag det när jag först hörde det. Ögonkontakt är ju ett tecken på självförtroende, och många ledare (i sin maskulina energi) har en stadig och skarp blick, och håller fast den utan att blinka. Men faktum är att många kvinnor som är i sin maskulina energi undviker att hålla fast blicken, speciellt med en mans ögon. Varför? Jo, för det får henne att känna sig sårbar. Att hålla fast blicken och samtidigt slappna av och lyssna (eller helt enkelt bara vara tyst), och låta den vila i den andres ögon minst fem sekunder, gör att du får kontakt med ditt mest sårbara inre. Och sårbarhet, är feminint. Kom ihåg, både män och kvinnor har både maskulin och feminin energi inom sig. En man som möts av en kvinna som är öppen och sårbar, får även han mer kontakt med sin egen feminina sida, vilket är skönt och avslappnande för honom. Att hålla ögonkontakt är inte heller något som du måste ”göra”. Det kan vara en del i att ”bara vara”, din feminina energis gudomliga gåva.

 Så, detta var tre tips för att komma i kontakt med din feminina energi. Det finns säkert mer än tusen sätt till, men dessa tre är enkla steg för att komma igång.

Är du intresserad av att veta mer om feminin energi och hur du kan djupdyka i din femininitet? Du är välkommen att kontakta mig! Skicka din fråga eller lämna en kommentar!

I nästa inlägg kommer jag att ta upp MASKULIN ENERGI. Vad är en maskulin man, och hur kan du odla din maskulina energi?