Hur blir jag mer feminin?

09.09.2020

Vill du finna äkta kärlek? Vill du ha ett fantastiskt, rikt förhållande, med massor av romantik, sensualitet och spänning? 
Om du läst tidigare blogposter vet du förmodligen redan att ett fantastiskt kärleksförhållande kräver två olika parter, två ”poler”, för att skapa den rätta spänningen. En pol som består av maskulin energi, och en som består av feminin energi. Den feminina energin är den som gör oss kvinnor kvinnliga och attraktiva för en man, på samma sätt som den maskulina energin gör en man mer maskulin och attraktiv för en kvinna. 

Utan att gå in på djupet på vad maskulin och femin energi är, så vill jag som hastigast repetera: feminin energi är mottaglig, öppen, inväntande och lugn. Den är ett medvetet ”varande”, en vila i nuet med acceptans, inkännande och öppenhet för allt som sker. Maskulin energi är framåtdrivande, penetrerande och aktiv. Den handlar om att göra, att kontrollera och bygga. I sin allra djupaste essens handlar maskulin energi om medvetande, medvetet görande.

För att förenkla kan vi kort säga att feminin energi är det som finns i att släppa taget och bara vara och känna - känna sina känslor och vara i dem utan att döma eller vilja därifrån. Att helt enkelt älska dem och allt som sker oavsett vad det är. Och då är maskulin energi att göra, aktivitet, och tänkande. 

så när jag får frågan från mina klienter ”vad ska jag göra för att bli mer feminin?” så är mitt svar ofta ”så lite som möjligt”.  Ah, det är ju ett kryptiskt svar, men faktum är att eftersom feminin energi är mer passiv, och du redan visat att du har ett överskott på maskulin ”go-get-do” energi, så är första steget helt enkelt att göra mindre. Börja träna på att bara vara, i små steg. Det roliga är att många kvinnor som är vana att vara i sin maskulina, logiska och presterande energi har väldigt svårt att slappna av och bara vara. Även när de tvingar sig att göra ingenting, så är de i sin maskulina energi, för de TÄNKER hela, hela tiden. tänker på vad som händer härnäst. Om de gör rätt. Om de får nåt resultat. Och jag förstår dem, för det är svårt att släppa taget när vi tränat hela livet på någonting annat! jag får själv påminna mig ibland om att backa, speciellt när det är saker vi ska göra med barnen som ska planeras och styras upp. Så lätt att gå i gamla hjulspår och låta tankar och handlingar springa iväg och så är vi plötsligt den där projektledaren vi INTE vill vara för att den dödar all romantik i förhållandet.

Men det är därför det behövs verktyg. Små enkla knep och metoder som tar dig tillbaka in i din sköna, avslappnade, sensuella och djupt känsloenergi. Och medvetenhet, som hjälper dig att märka när du är på väg åt ett håll du inte vill. Ge en uppgift till din inre man, nämligen att vara MEDVETEN - om var du är i tid och rum, om var du har dina känslor och tankar och låt honom visa vägen. Medvetenhet är manlig energi. Låt den ta dig till din feminina energi genom att bli så medveten om var du är, att du faktiskt kan göra ETT VAL.

För det första steget är alltid att göra valet. Att välja feminin energi. När du väljer att vara den feminina parten i ett förhållande så blir automatiskt den andra parten den maskulina polen. Och när du vågar stanna i din feminina energi, så kommer du märka hur skönt och avslappnande det är. Där och då får du möjlighet att känna, och träna på att vara det du faktiskt är: en feminin, underbar, vacker ich sensuell kvinna, som förtjänar att få vara sig själv.