Feminin = passiv?

30.04.2020

En fråga som dök upp var huruvida femininitet innebär att vara passiv:” Det låter som att vara feminin innebär att vara passiv”?
 
Svaret på det är ja, till viss del. Kom ihåg, vi pratar om energier, eller egenskaper, inte kön. Feminin energi är av naturen mer passiv. Maskulin energi är mer aktiv. Vi behöver båda typerna inom oss för att fungera, och de behöver vara i balans - den balans som är rätt för oss. Vi kan se det som att vår maskulina energi är som en behållare som håller upp vår feminina energi. Till exempel kreativitet - vår feminina energi är vår lust och längtan och iderikedom som får oss att vilja och kunna skapa. Vår maskulina energi är den egenskap som faktiskt tar tag i oss och ser till att vi börjar GÖRA något av den.
 
Och ja, i ett förhållande mellan två individer, där den ena vill vara den feminina parten, så innebär det att den kommer vara mer passiv. Ett förhållande kan inte ha två ledare. Ett förhållande med bara maskulin energi eller bara feminin energi kommer inte fungera. Problemet är bara att dagens män och kvinnor är otränade på att vara i sina polariteter. Kvinnor är otränade på att vara den passiva, mottagande parten. Vi har inte lärt oss hur det ser ut, än mindre vet vi hur det känns. Ofta vågar vi inte släppa taget, och det tvingar oss tillbaka in i maskulin energi. Dessutom är svenska män väldigt otränade på att använda sin maskulina energi konstruktivt i förhållanden. Så när kvinnorna är i sin maskulina energi, var är då männen? Rätt, I sin feminina energi. Eller, så är han inte ens där. Han går ut ur huset, drar iväg och gör något på egen hand där han kan vara i sin maskulina energi på sitt sätt.

Att lära sig njuta av att vara den mer passiva parten utan att bli rädd tar tid. I dess absolut yttersta definition, så handlar det om vår sexualitet, vår feminina eller maskulina sexuella essens. Vilket föredrar du att vara? Den som leder, ger, styr, och penetrerar? Eller den som tar emot, ger efter, följer, slappnar av och öppnar upp? De flesta kvinnor föredrar det sistnämnda, även om de många gånger som yngre fått lära sig att de ska vara aktiva i sängen, att de ska ge och försöka tillfredsställa sina män. (Det har blivit nån sorts sexuell jämställdhet, där vi i en relation till och med ”are keeping score” i sängen. Att räkna ”poäng” i ett förhållande är överhuvudtaget väldigt skadligt, vilket jag skrivit om tidigare). Så gå till dig själv och känn efter. Är du en man som för det mesta vill omfamna din kvinna, ge till henne, och leda henne när ni älskar så är du troligen mer maskulin essens. Om du däremot för det mesta föredrar att slappna av och låta henne styra, smeka och leda, så har du en mer feminin sexuell essens. Och vice versa för en kvinna. Om du funderar över vad som skulle vara den absoluta drömmen i en sexuell situation så får du nog svaret. Blunda och känn efter. Vad ser du? Hur beter sig din partner, eller din sexuella drömpartner? vad gör han eller hon?vad gör du? Hur känns det? Vad längtar du efter och hur får du det? 

Men, tillbaka till passivitet kontra femininitet rent allmänt. Feminin energi är alltså mer passiv än aktiv, men det betyder inte att den är stilla eller saknar kraft. Den innehåller snarare än otroligt stark, rent av magnetiserande kraft. Att vara öppen och mottaglig är feminin energi. I kombination med kreativiteten, livsenergin och den kärlek som finns i den feminina energins förmåga att skapa och att känna sina känslor, så blir den otroligt kraftfull. Den behöver inte slåss eller pusha för att komma fram. Den goda feminina energin drar naturligt till sig LIVET. Den drar till sig kärlek, barn, arbetsuppgifter, vänner.....

Så, summa summarum. Att vara feminin är inte detsamma som att vara passiv. En feminin kvinna kan balansera sin feminina energi mot sin maskulina energi och utstråla en väldigt feminin ”vibe”. Att vara i sin feminina energi innebär dock att vara mer passiv. Om du vill vara den feminina parten i ett förhållande kommer du efter hand att vilja, och njuta av att vara mer passiv, i den bemärkelsen att du kommer inte må bra av att behöva tänka på allt, planera och kontrollera det som sker i familjen eller förhållandet. Du kommer att känna mer glädje i att slappna av och veta att när du är mer i din kropp än i din knopp, så kommer någon annan att vara mer aktiv i att fundera ut vad förhållandet, familjen, hushållet eller livet behöver.